ligfiets.be - startpagina
        De Ligfiets GENT - Lange Violettestraat 49 - 9000 Gent - Tel. 09 225 07 77
      De Ligfiets ANTWERPEN - Steenhouwersvest 25 - 2000 Antwerpen - Tel. 03 293 74 56

Onze winkels
Ligfietsen
Vouwfietsen
Accessoires
Verhuur
Contact
Links
Faq

Nieuws
Events
Team
Onze klanten
Reisverslagen

Groepen


Lateral Biking: Hét funmoment van het jaar!

Lateral BikingU bent op zoek naar een alternatieve groepsactiviteit voor uw vrienden of uw medewerkers? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Het kriebels in de buikgevoel van Ligfietsen is legendarisch. Door de andere fietshouding ziet u bovendien meer van het landschap terwijl u fiets. Ervaar het zelf, verruim uw blik en ga ligfietsen!
Samen met ons team ervaren en opgeleide instructeurs maken wij er uw funmoment van het jaar van.

Groepen kunnen rekenen op speciale prijzen.

Reservatie op voorhand gewenst.


Team Building

Lateral Biking: Creatief met fietsen

Dr. Edward De Bono, creativiteitsgoeroe, ontwikkelde in de jaren '80 de Six Thinking Hats methode. Deze methode brengt de creativiteit van teams naar buiten door hun denken en handelen te veranderen. Dat creativiteit een essentiële competentie is voor elk bedrijf toonde Dr. De Bono overtuigend in tal van andere werken aan. Zijn concept van Lateral Thinking in gedachten, ontwikkelden wij het idee van de ligfiets - teamactiviteit voor groepen en teams: Lateral Biking.
De ligfiets was van bij zijn ontstaan het creatievere broertje van de gewone fiets. De ligfiets ontstond vanuit de drang om een oplossing te vinden voor een aantal belangrijke nadelen van de klassieke fiets: comfort en luchtweerstand. Omdat ligfietsen een historische band heeft met het zoeken naar creatieve oplossingen, willen wij de creativiteit van uw team of groep aanwakkeren door ogenschijnlijk alledaagse handelingen (tijdelijk) te veranderen. Net zoals je creatief denken kunt leren, krijg je deze creatievere manier van fietsen met Lateral Biking in geen tijd onder de knie.

Lateral Biking staat voor:
 • Een unieke methode om te leren ligfietsen.
 • Een unieke creatieve fietservaring langs de mooiste routes in Vlaanderen.
 • Streven naar een naadloze aansluiting bij de doelstellingen die u voor ogen heeft met uw team of groep.
Kriebels in de buik

Ligfietsen zijn sneller dan gewone fietsen

Toen in 1934 de amateur François Fauré de toenmalige winnaar van de Tour de France versloeg tijdens een wedstrijd op de piste, vond het UCI het welletjes. Voortaan was het voor ligfietsers verboden om aan officiële wedstrijden deel te nemen.
Ligfietsers lieten zich echter niet uit het lood slaan. Ondertussen ligt het wereldrecord sprint (over 200m.) op 130 km/u en staat het werelduurrecord voor een gestroomlijnde ligfiets op 83,6 km/u.
Wanneer je voor het eerst ligfietst, valt vooral het snelheidsgevoel op. Omdat je zwaartepunt lager ligt, ga je na een tijdje - zonder risico - vanzelf sneller door de bochten. Het 'kriebels-in-de-buik-gehalte' van ligfietsen is legendarisch.

Ergonomisch

Ligfietsen zijn comfortabeler dan gewone fietsen

Stel dat u een hele dag achter uw bureau op een fietszadel zou moeten zitten. U zou zich niet comfortabel voelen. Waarom zou u dat dan wel op een fiets doen?
De houding op een ligfiets komt overeen met een ontspannen houding in rust. Uw schouders, rug en bekken worden volledig gesteund door het ergonomisch gevormde zitje. Op een ligfiets rijdt u in een fauteuil door het landschap.
Op een gewone fiets heeft u bovendien de neiging om voortdurend naar het asfalt enkele meters voor uw voorwiel te staren. Ligfietsers zien door hun fietshouding letterlijk meer van de wereld. Verruim uw blik en ga ligfietsen!

Hét funmoment

Ligfietsen is gewoon veel leuker dan 'normaal' fietsen omdat:
 • iedereen opnieuw moet leren fietsen.
 • u er een bijzonder groepsgevoel aan over houdt.
 • onze begeleiders er alles aan doen om van deze unieke outdoor ervaring hét funmoment van het jaar te maken.
Wij zorgen steeds voor:
 • Ligfietsen in perfecte staat
 • Professionele begeleiders (Opgeleid: EHBO, klantvriendelijkheid, fietstechniek, enz...)
 • Uitgestippelde routes (op maat of aansluitend op een fietsroute in uw buurt)
 • De nodige rustmomenten met mogelijkheid tot restauratie, catering, enz...
 • Foto's tijdens het ligfietsen